2010. május 3., hétfő

Kedden kerttulajdonosok lettünk!





Végre sikerült!! Szeptember óta húzódó telek-vételünk végre megoldódott: aláírtuk a bankkal a szerződést és holnap a pénzt is kifizetik az illetékes delikvenseknek (előző tulajok). Akik nagyon korrektek voltak, vártak és vártak a pénzre :) Innen is örök hála nekik :)

Hétvégén már kinn is voltunk, előtte tervezgettük, hogy mit és hogyan csinálunk (beletervezve a gyerekeket is)... Azt persze elfelejtettük, hogy május 1-jén minden zárva van... Nem volt szerszám, homok, kaja is csak azért, mert én pénteki bevásárló vagyok :)

Megoldás: Ági barátnőmék, akik a közelben laknak (Vértesbogláron), tőlük kértünk kölcsön kapát, ásót és gereblyét. A. mindenképpen szeretett volna ásni, de végül csak vasárnap kezdte el. Szombaton takarítottunk, nézelődtünk, gyerekeztünk. Emmának elég nagy sokk volt a sok lépcső, de vasárnapra kezdett felülkerekedni a félelmén. Nagyon aranyos volt, ahogy néha leülve-térdelve-fenéken csúszva, néha meg simán váltott lábbal vette az akadályt.

A kert: rengeteg orgona nő vadon vagy elvadultan a kertekben, a hegyoldalon, az utak mentén. Gyönyörű! Nemcsak azért, mert szeretem az orgonát, hanem mert nagyon természetes és építő látvány, hogy nincsenek megtépázva, letarolva a bokrok (mint Budapesten), hanem tenyésznek buján. Nem az ember örömére, hanem "csak úgy".
Éjjel, amikor kinyitottam az ablakot, "bedőlt" az orgonaillat...
A kertben a fák kissé gondozatlanok (az előző tulajnak más elfoglaltsága volt, sajnos csak a fűnyírásra volt energiája), de ezen majd segítek egy jó zöldmetszéssel. Vannak cseresznye, meggy, szilva, alma, eperfák. Állítólag a fenti teraszon mandula is, de azt még nem volt időm megkeresni. Van aranyvessző, kecskerágó, egy kis csenevész fenyő (láthatóan rosszul érzi magát) és orgona. A lágyszárúak közül van nyuszifül, meg kétféle évelő (aminek nem tudom a nevét, az egyik talán császárkorona), meg 2 szál tulipán, amit télen ültettünk Julival. Ja, és ibolya töméntelen meg vadárvácska, egy kék virág, aminek nem tudom a nevét, de majd azonosítom, szintén rétnyi mennyiségben... Megegyeztem A-val, hogy nem lesz kirakat-kertünk, igenis lesznek vadregényes részei. Mert így szép.
Meg vannak szétszórt ezek-azok... Csikkek, műanyag-darabkák, szélvédőtartó gumi (hogy került oda??), egy helyen üvegszilánkok is. De amíg A. ásott, addig én gereblyéztem a bokrok alját, szép kis mennyiség összejött. Meg a fenti részen is próbáltam gyomtalanítani, szemetet szedni. Egyelőre csak a végtelen munkát látjuk...

A ház: gyönyörű! De már látjuk a gyengeségeit is (némelyik ablak nehezen záródik, másikat nem lehet kinyitni az előtte lévő konyhabútortól (ja, a bútorok régiek és némelyik szörnyű állapotban van - adományokat szívesen fogadunk ;) nagyon meredek a lépcső, nem tudom Emma mikor lehet így önlépcsőző stb.), de nem baj, mert új építésű, abszolút lakható és használható. Köszönjük, kedves eladók :)
Teszek be pár képet, aztán megyek aludni...

Nincsenek megjegyzések: