2010. április 1., csütörtök

Iron(wo)man
Egészségügyi okokból újrakezdtem a spotolást... Hát, karácsonyra szobabicajt kaptam, és tekertem is rajta párszor.
VISZONT pár hete egy mamamis barátnőmmel kitaláltuk, hogy rendszeresen járni fogunk edzeni. Mindketten sportoltunk régen (ő futott), de aztán meg nem... És most elkezdtük!
Van a teremben játszóház, Emma kétszeri beszoktatás után ma ott maradt egyedül (nélkülem)... Á, annyira nem bírom a szipogó anyukákat, és én ugyan nem, de kicsit sajnáltam múltkor, mikor pár percre kimentem, olyan elveszetten álldogált. De nem sírt. Ma viszont nagyon jól belekezdett egy labdatároló kosár kipakolásába, ki is mentem, gyorsan spuri átöltözni, és már mentünk is a futópadra... Ááááá! Én utálok minden olyan tákolmányt, ami mozog alattam, rémálmom, hogy elesek és "feltekeredek" rá. Nem baj, hősiesen felálltam, Ági beállította nekem, kényelmes gyaloglásra, jó lejtősre... A vádlim kezdtem először érezni, fájt, zsibbadt, broáf... Úgyhogy levettem a lejtőt és kényelmes kocogásra gyorsítottam. Kb. negyed óráig bírhattam, utána muszáj-nyújtás (különben lépni se tudtam volna), és ellipszis-tréner... Na, ettől most a derekemban és a csuklyásizmomban olyan izomlázam van... Khm :) Meg még súlyzóztam is, a karizmaimnak jót tett.
Aztán az óvónéni megmutatta az ablakon át a zokogó Emmát (szerintem jól elvolt, csak már nagyon elálmosodott), úgyhogy elpakoltam a cuccot és befejeztem a tréninget. Most hősnek érzem magam :)
Emmát megnyugtattam (vagyis nem én, hanem a "titititititiiiiiiiiiiii"), átöltöztem és hazasétáltunk. Emma a hátamon kb. 2 perc alatt zombivá változott, nyitott szemmel aludt :)

Holnap már tavaszi szünet, Juli is itthon lesz. Megyünk piacozni (Bosnyák), beszerezzük a hétvégi hozzávalókat.
Mit is készítek? Még nem is gondoltam át... Gondolkodom.
Vannak olyan ételek, amiket mindig szoktam, pl. a medvehagymás pogácsa (ja, szombaton megyünk medvehagymát szedni, kirándulunk), meg zöldséges-aszpikos bigyusz, aminek nálunk nincs rendes neve (főtt zöldségkeverék, tejfölös-majonézzel összekeverve, aztán felfőzött aszpikkal v. agar-agarral is összekeverve, formában megkeményedik és szeletelve esszük, ja és teszek közé főtt tojást is), sárgarépás-diós süti... Na, majd szétnézek mások blogjaim és kitalálok valamit. Nehezíti a dolgot, hogy nem tudom még a programot a szombaton kívül, mert a családi egyeztetés elakadt...


Úgy látom, végre sikerült feltenni a múltkori képeket: Juli és Emma szombat reggeli hancúrozása

Nincsenek megjegyzések: